Ahoy


Ahoy

Het onderzoek van scheepswrakken in Flevoland, langs de grote rivieren, voor de Nederlandse kust en het onderzoek van VOC-schepen,  geniet nationale en internationale bekendheid. De Glavimans Stichting stelt zich ten doel om dit scheepsarcheologisch onderzoek in Nederland te bevorderen.

Een belangrijk doel van de Stichting is om onderzoekers en vrijwilligers uit verschillende disciplines die belangstelling hebben voor de maritieme archeologie bij elkaar te brengen.

Traditie is om dit, onder meer, te bevorderen door het organiseren van een jaarlijks symposion en de bijdragen aan de bijeenkomst te publiceren.

Op vrijdag 8 december 2023 werd de ‘Dag van de historische maritieme archeologie in Nederland’ (15e Glavimans symposion), bij Batavialand in Lelystad, georganiseerd. Het thema van het symposion was Straatvaart. Met 115 deelnemers was het symposion goed bezocht. Marc Bakermans maakt een korte aftermovie van de bijeenkomst.

Tijdens het symposion werd de publicatie met de bijdragen aan het 14e symposion gepresenteerd. De publicatie ‘Zeegaande houten schepen’ is te bestellen bij uitgever Sidestone daarnaast is op de website van Sidestone een pdf van de publicatie te raadplegen.

Het ligt in de bedoeling om op vrijdag 13 december 2024 het 16e symposion te organiseren. Het thema is nog niet bekend.


Eén reactie op “Ahoy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *